Nederlands

Dahlqvists debuut was een op feiten gebaseerd, maar een - zoals hij het zelf noemt - "door de vleesmolen gehaald" verhaal over een verwarde Zweedse jongen.

Diens onbezorgde jeugd wordt bruusk onderbroken door een tragische gebeurtenis. Hij komt in België terecht en wordt heen en weer geslingerd tussen broze herinneringen aan het landelijke Zweden en de harde realiteit van zijn nieuwe leven in de stad Antwerpen. Hij trekt ten strijde tegen de wereld en zichzelf. Gelukkig is zijn broer Rasmus er om hem bij te staan tijdens moeilijke momenten – of maakt die broer de dingen nog erger?

 

 

Tweetalige uitgave Nederlands - Zweeds.

ISBN 978-9490385095

Helaas niet meer online verkrijgbaar door frauduleus bankroet van de uitgever.

 

Resterende exemplaren kunt u echter nog via de auteur bestellen.

 

Een heruitgave is voorzien voor 2017.

Lees het eerste hoofdstuk van

Dood in de Doos

(download PDF)

Lees een recensie:

Nationale Boekenblog

(download PDF)

Rasmus Dahlqvist

Dahlqvist vermengt werkelijkheid, fictie en herinneringen in zijn schrijfsels. De werkelijkheid vindt hij in gewone, dagelijkse gebeurtenissen en in gesprekken met personen van allerlei leeftijden. Dit alles wordt vermengd met een dosis fictie, zodat oorspronkelijke feiten anders, mooier en spannender worden. Dahlqvist schrijft zowel fictie als historische non-fictie.

 

De vele reizen die Dahlqvist maakt, vormen een fantastische bron voor het beschrijven van allerlei situaties en omgevingen. Dahlqvist bezocht onder andere Oostenrijk, Duitsland, Scandinavië en Nieuw Zeeland, Schotland, Canadese streken zoals Newfoundland, Nova Scotia, British Columbia, Yukon; de Verenigde Staten, waaronder Alaska, Nevada, Californië en Utah. Bovendien dwaalde hij rond op allerlei eilandjes, die toevallig met de letter M beginnen: Madeira, Malta en São Miguel (Azoren).

Na zijn kunststudies te Antwerpen werkte hij in de loop der jaren voor bedrijven van zeer uiteenlopende aard: design, promotie, vertaalwerk, DTP, IT, scheepvaart. Vandaar dat er ook uit die bron van ervaringen geput kan worden. Hij was werkzaam als ghostwriter. Een andere kant van Dahlqvist is zijn interesse in geschiedenis, steeds jagend naar historische feiten, die in technisch-historische werken gepubliceerd worden.

 

Dahlqvist's debuut Dood in de Doos en het daaropvolgende Gebeten worden binnenkort opgevolgd door het afsluitende deel (werktitel) Het Stiefmeisje. Het wordt dus een trilogie.

 

Bovendien wordt er vlijtig gewerkt aan een serie korte verhalen, met als hoogtepunt de onfortuinlijke belevenissen van De Stinkende Zangeres.

 

 

 

 

 

Een ander aspect van Dahlqvist is zijn interesse in de geschiedenis. Na meer dan vijftien jaar onderzoek verscheen in 2013 in de USA een non-fictie boek, From Martin to Despallier, The Story of a French Colonial Family.

 

 

In samenwerking met Rudolf Höning verschenen drie publicaties: Berichten uit de Achttiende Eeuw, compilaties van originele oudnederlandse teksten. Wat lazen Nederlanders en Vlamingen in de 18de eeuw in de eerste maandbladen? Wat wisten Nederlanders en Vlamingen in de 18de eeuw over honden? Wat wisten Nederlanders en Vlamingen in de 18de eeuw over tabak? Je leest het in Honden, Mengelwerk en Tabak, uitg. ed. imprint Trecunet.

 

Lees De Hinnikende Buurman, een kort verhaal

dat in het Nederlandse dagblad Trouw verscheen

(download PDF)

Dit boek vetelt het verhaal van Andreas, een personage uit Dood in de Doos. Beide verhalen vullen elkaar aan, maar kunnen apart gelezen worden.

Een Antwerpse jongen wordt niet door zijn moeder, maar door zijn vader afgehaald van school. Dat heeft grote gevolgen. Na een lange revalidatie in het ziekenhuis komt hij terug thuis. Daar bouwt hij zijn eigen wereld op, waarover hij als een eenzaam keizer regeert. Hij ontmoet de Zweedse Dahl, die hem Nittiotre noemt en zijn bondgenoot wordt. Of zet Dahl net alles op zijn kop?

 

Uitgave Nederlands

ISBN 9789490385538

Helaas niet meer online verkrijgbaar door frauduleus bankroet van de uitgever.

 

Resterende exemplaren kunt u echter nog via de auteur bestellen.

 

Een heruitgave is voorzien voor 2017.

Lees een recensie:

Leeswolf

(download pdf)

Lees een recensie:

Lekkerlezen

(download pdf)

Meld je aan voor

UPDATES en NIEUWS

Meld je aan en ontvang nu en dan nieuws. Blijf op de hoogte van de projecten van de auteur. Je gegevens worden nergens anders voor gebruikt.

 

Read

Synopsis.

Download

PDF file

Rasmus Dahlqvist - Copyright 2019 All Rights Reserved.